+359 2 976 13 13

ВСК Кентавър – ИЗ Динамика ЕООД

ВСК Кентавър е производител на широка гама прецизни инструменти за металообработване и екипировка за машини с ЦПУ. Производственото ноу-хау на компанията обхваща ЦПУ струговане, пробиване и фрезоване, плоско шлифоване, външно и вътрешно кръгло шлифоване, балансиране, лазерно маркиране, заточване на инструменти, повърхностна и термообработка.

 

ВСК Кентавър е официален представител на българския пазар на Kennametal (висококачествени решения за струговане, фрезоване и обработка на отвори, твърдосплавни пластини и инструменти, както и съвременни материали и консумативи за минната промишленост, земекопни дейности и пътно строителство) и NOGA Израел (системи за шаброване).

 

Предпоставките за избор на решение за управление на бизнеса на ВСК Кентавър бяха обусловени от:

 

  • Наличие на множество различни системи, обслужващи различни звена от бизнеса на компанията;
  • Поръчково производство на уникални продукти;
  • Необходимост от проследяване на времето за всяка операция в производствените процеси и осигуряване на възможност това да става от работните места, където операцията се случва, без да изисква отклоняване или прекъсване на работния процес.

 

Внедреното ERP решение обхваща всички процеси по управление на финансите, покупки, продажби, склад, производство, планиране и изцяло автоматизира отчитането на времето на всяка производствена операция, чрез използването на мобилни устройства.

 

Стандартната функционалност на Microsoft Dynamics NAV е разширена с допълнителни модули за месечно приключване и пълна производствена себестойност, която включва разпределение на непреките производствени разходи и себестойността на бракуваните изделия от ОТК. Като част от системата е разработен и внедрен модул за ценообразуване, който дава възможност от системата да се генерират предложения за офертни цени на поръчките.

 

В резултат на всичко това, реалните ползи за ВСК Кентавър са:

 

  • Бързина и точност при формиране на пълната производствена себестойност на продукцията;
  • Редуциране на наличностите в склада на скъпоструващи инструменти за производство;
  • Значително повишаване ефективността на производството чрез контрол на брака, благодарение на възможността за генериране на гъвкави справки и анализи в реално време.
Историята на един доволен клиент

"Имахме едно неуспешно внедряване на Microsoft Dynamics NAV от друга фирма. То продължи около 3 години и приключи през 2009 г. През 2013 г. екипът на Тим ВИЖЪН България, благодарение на отговорността, компетентността и търпението си, успя да внедри Microsoft Dynamics NAV за 6 месеца. Поздравления!"

Красимир Цанев
Ръководител Финансово-счетоводен отдел
ВСК Кентавър – ИЗ Динамика ЕООД
Имате нужда от помощ? Не се колебайте да се свържете с нас!Пишете ни