+359 2 976 13 13

Вианд АД

Вианд е основана през 1992 г., като фамилна търговска компания. През 1993 г. поема представителството на мултинационалната компания Провими със седалище в Ротердам Холандия, лидер на световния пазар на храни за животни. Компанията става фамилна отново през 2010 г., когато фамилията откупува дела на Провими.

 

Днес фамилната група оперира с пет фуражни предприятия с общ производствен капацитет, надхвърлящ 400 хил. тона. Групата заводи разполага със собствени силозно-складови стопанства с капацитет от 50 хил. тона. Компанията осигурява работа на над 160 служители в страната и чужбина. От самото си създаване разполага с консултативно бюро, чрез което доставя на клиентите си най-съвременните тенденции и програми за хранене и оказва пряк контрол върху производствения цикъл с проследяване на резултатността в търсене на максималнен икономически ефект.

 

Внедреното ERP решение обхваща процесите по управление на финанси, покупки, продажби, месечно приключване и разпределение на непреките производствени разходи върху себестойността на продукцията, както и интеграция със системата за управление на производството.

 

В резултат на внедряването на ERP системата, Вианд получи:

 

  • Единно решение за управление на бизнеса, интегрирано със системата за управление на производството;
  • Възможност за вземане на адекватни и навременни решения на базата на информацията за производствените разходи и пълна производствена себестойност по компоненти;
  • Планиране на поръчките за доставка на базата на реално необходимите за производството суровини и материали;
  • Доволни и високоефективни служители, които могат да се фокусират върху основната си дейност в компанията и да се доверят на MS Dynamics NAV за всичко останало.
Историята на един доволен клиент

"Индивидуален подход към всеки клиент, адекватни решения, чудесен екип."

Христина Маринова
Главен счетоводител
Вианд АД
Имате нужда от помощ? Не се колебайте да се свържете с нас!Пишете ни