+359 2 976 13 13

Датекс ООД

Датекс ООД е водещ разработчик и производител на касови апарати, електронни везни, фискални принтери, софтуер за кирилизация, географски информационни системи.

 

Компанията е създадена през 1990 г. от група научни работници от Института по приложна кибернетика при БАН. Началото е поставено с първите шрифтове на кирилица, първия лазерен принтер с вградени шрифтове на кирилица и първата професионална програма за пълна поддръжка на кирилица в MS Windows – Flex Type.

 

През 1993 г. е създаден отдел Географски Информационни Системи, който с помощта на програмните екипи на компанията, реализира няколко комплексни проекта за нуждите на основни държавни ведомства в България, чуждестранни компании и др. През последните години към гамата собствени изделия на компанията са добавени електронна везна с връзка към каса и принтер за етикети, POLE дисплей, фискален, "кухненски", етикетен и ESC/POS принтер, портативен касов апарат и артикулен сървър, както и много нови програмни продукти.

 

Проектът по внедряването на MS Dynamics NAV в Датекс, Датекс Трейдинг и Датекс Мапинг Сървисис обхваща всички процеси по управление на паричните потоци, счетоводство, продажби, покупки и доставки, склад и производство. За целите на ефективното управление на човешките ресурси като част от системата е внедрен и модул Персонал и ТРЗ.

 

Възможностите на ERP системата дават възможност за изготвяне на седмичен график за планиране на производството и необходимите за него суровини и материали на база на клиентските поръчки. По този начин ERP решението на практика заменя няколко системи, обслужващи до този момент различни звена и процеси в компанията.

 

В резултат от внедряването на Microsoft Dynamics NAV е постигнато:

 

  • Отчитане на поръчките за производство в реално време (за сравнение преди внедряването те се отчитат с 1 месец назад);
  • Стриктен контрол на складовите наличности;
  • Контрол на реалната себестойност на продукцията и проследяване на вложените материали;
  • Производствено планиране;
  • Възможност за изчисляване на прогнозна себестойност на продукцията, което дава възможност за анализ на себестойността на продукти, които още не са произведени;
  • Адекватни решения на базата на справки и анализи по различни направления като регион, търговец, отдел, вид разход и продуктова категория;
  • Значително подобряване на отношенията с доставчици и търговци.
Историята на един доволен клиент

"Внедряването на Microsoft Dynamics NAV в нашата компания помогна за организиране на производството, покупките и продажбите в един цикъл, в който е почти невъзможно да се правят грешки."

Пенчо Илиев
Изпълнителен директор
Датекс ООД
Имате нужда от помощ? Не се колебайте да се свържете с нас!Пишете ни