+359 2 976 13 13

Различните приложения на BI системите - Тим ВИЖЪН България гостува в Bloomberg TV

2017.10.17

За приложенията на business intelligence софтуера Tableau в различните сектори на бизнеса и обществения живот разказа нашия BI експерт д-р Валентина Протопопова в предаването "В развитие" на телевизия Bloomberg TV Bulgaria. Повод за поканата стана публикувания наскоро анализи на възобновяемите източници на електрическа енергия (ВЕИ) в България, осъществен с Tableau и базиран върху информация от Портала за отворени данни opendata.government.bg. 

 

По време на интервюто д-р Протопопова разказа за силата на Tableau да превръща цифровата информация от разнообразни източници в разбираеми нагледно визуализации, които помагат за изключително бързото анализиране на данните и радкриване на връзки, зависимости и изразени тенденции. Стана въпрос също така за изключително широкото приложение на софтуера. "[Tableau е приложимо] навсякъде, където човек има данни за обработка и анализ.", сподели Валентина и добави многобройните направления, в които тя е използвала продукта, включително за анализ на данни за качеството на атмосферния въздуха в София, състоянието на автомобилния сектор, образованието, селското стопанство и много други.

 

Повече за системите за бизнес анализи и каква е причината за нарастващия интерес на бизнеса към тези софтуерни решения можете да разберете като гледате пълното интервю на адрес:

http://www.bloombergtv.bg/v-razvitie/2017-10-16/koi-sa-oblastite-otlichnitsi-vav-vei-sektora